Supersvensk Racing motorer

Inom karting är en kraftfull och välpreparerad motor avgörande för framgång på banan.

En bra motor och en perfekt förgasare kan ge föraren den nödvändiga prestandan och konkurrensfördelen. 

Supersvensk Racing motorer är känt för att leverera högkvalitativa motorer och förgasare som kan maximera prestationen i karting.

Dessa är paketen du får välja mellan:

Paket 1: Iame x30 raceprepp

För de som vill optimera sin Iame X30 inför ett race. Kommer vårt erfarna supersvensk racing noga granska motorn, byta ut slitna packningar, o-ringar i motorn, reedblad, olja (vid behov) och optimera den för maximal prestanda, samtidigt som vi ser till att den fortfarande följer alla regler.


Paketet inkluderar inte raceprepp för förgasaren, men du har möjlighet att lägga till det för extra 830kr. (Rabbaterat paket 2)


Pris för detta paket utan förgasare 1100kr exklusive delar (om allt ovan ska bytas kostar delar 930kr, endast delar som är slitna byts ut brukar kosta från 250 - 930kr) pris inkulsive förgasare (Paket 2 inkluderas delar i pris) 1920kr exklusive motordelar


Paket 3: Iame X30 Service

Detta paket inkluderar en omfattande service för din Iame X30-motor.


Det innebär oljebyte, utbyte av alla packningar på motorn, inklusive reedhuspackningar, avgasstos packning, oljebalja packning, rengöring och ytbearbetning av kopplingen, byte av o-ring på koppling, nya brickor samt rullager på koppling, byte av reedblad, samt service av bendix.


Detta paket kostar 1950kr inklusive delar och är avsett att säkerställa att din motor är i optimalt skick för prestanda och tillförlitlighet.

Paket 2: Förgasar Renovering och Raceprepp

För dem som vill maximera prestandan hos sin förgasare. Vi tar hand om din förgasare genom att byta ut alla packningar och genomföra en noggrann rengöring och finjustering för att säkerställa optimal prestanda.


Priset för renovering av förgasare (alla packningar och membran bytta) och raceprepp/finjustering 967kr inklusive delar

Skräddarsydd tjänst

Om någon är intresserad av att dra nytta av dina skräddarsydda tjänster för Iame X30-motorer, kan de kontakta dig på hej@awaracing.se för att diskutera pris och planera vilka specifika åtgärder som behöver utföras på motorn. På så sätt kan du erbjuda en personlig och anpassad service för varje kunds unika behov inom karting. 


Om du vill göra ett paket kontakta oss och vi skickar prislista med alla delar till motorn vi kan byta ut! (om något inte finns på listan kan det köpas in)

Om du har en Iame x30 och vill veta de optimala inställningarna tryck på den blåå knappen!

För att dra nytta av mina tjänster och maximera din service upplevelse, är du välkommen att kontakta mig på hej@awaracing.se för att planera din typ av service och bestämma plats och tid för avhämtning av din motor.
Vi erbjuder flexibla lösningar när det gäller avhämtning och uphämtning av din motor/förgasare.
Vid val av skräddarsydd tjänst specifiera allt som önskas göras med motorn respektive förgasaren.
Tider för service varierar beroende på vilket paket man väljer men det valigaste är 1-3 arbetsdagar!


Avhämtning på Banor eller Järfälla MK: Vi kan ordna drop-off och pick-up på kartbanor före race eller på Järfälla Motor Klubb (Järfälla MK) under träningstider. Detta gör så att du kan lämna din motor på en plats som passar dig bäst. Det går också bra att lämna motorn efter race!


Bestämma drop-off/pick-up plats: Om du föredrar att lämna din motor på en annan plats eller om du vill lämna motorn utanför träningstider på banor, är det inga problem. Kontakta oss så vi kan ordna Drop-off/Pick-up där det är mest bekvämt för dig.


Vi uppmuntrar till personlig Drop-off istället för frakt

Om du önskar frakt av din motor, var medveten om att alla fraktkostnader måste täckas av dig. Vi rekommenderar att du undviker frakt om det är möjligt, eftersom motorn/förgasaren lätt kan bli skadad, men om du föredrar denna tjänst, säg till och vi kan ge dig mer information.


Inkludera Utbytta Delar: Om du vill ha de delar som har bytts ut tillsammans med din motor, vänligen specificera detta i ditt e-postmeddelande när du kontaktar oss.


Vi ser fram emot att erbjuda dig en skräddarsydd och professionell service för din Iame X30-motor.
Kontakta oss idag för att boka din service och optimera din karting upplevelse!

Optimala inställningar av Iame X30 Junior/Senior

Iame X30 Junior förgasarinställningar:

Hög skruv (närmast luftfilter)

1h 20min - 1h 25min från stängd position

Egt temperatur på 15000rpm, 540°C-565°C

optimalt.

Justera hög skruven om temperatur är: för hög, skruva ut den ca 2 min om temp är för låg skruva in ca 3 min och testa igen.


Låg skruv (närmast motorn)

1h - 1h 05min från stängd position,

Egt temperatur (lägsta under passet) 415°C-440°C

optimalt.

Justera den låga skruven om temperatur är: för hög, skruva ut den ca 2 min om temp är för låg skruva in ca 3 min och testa igen.


Pop-off mellan 0.620-0.70bar och den ska hålla 0.410-0.550bar. Dessa är våra basinställningar och vi ansvarar inte för potensiell skada av motor vid fel inställning. Om du lämnar förgasare till oss för service/raceprepp så kommer de optimala inställningar brukas för just din förgasare

Iame X30 Junior Övrigt

Optimal vattentemp ca 51°C

Tändstifts elektrodavstånd 0.760mm

Bensin/oljeblandning 4% olja (1 liter olja / 25 liter bensin)

Iame X30 Senior

Hög skruv (närmast luftfilter)

1h 25min - 1h 30 min från stängd position

Egt temperatur på 15000rpm, 593°C-630°C

optimalt.

Justera hög skruven om temperatur är: för hög skruva, ut den ca 2 min om temp är för låg skruva in ca 3 min och testa igen


Låg skruv (närmast motorn)

1h 05min - 1h 10min från stängd position,

Egt temperatur (lägsta under passet) 427°C-454°C

optimalt.

Justera den låga skruven om temperatur är: för hög, skruva ut den ca 2 min om temp är för låg skruva in ca 3 min och testa igen.


Pop-off mellan 0.620-0.70bar och den ska hålla 0.410-0.550bar. Dessa är våra basinställningar och vi ansvarar inte för potensiell skada av motor vid fel inställning. Om du lämnar förgasare till oss för service/raceprepp så kommer de optimala inställningar brukas för just din förgasare


Iame X30 Senior Övrigt

Optimal vattentemp ca 51°C

Tändstifts elektrodavstånd 0.760mm

Bensin/oljeblandning 4% olja (1 liter olja / 25 liter bensin)

Fakta om Iame x30

TYP: 2-taktsmotor, intern balansaxel

INLOPP: Reedblad

SLAGVOLYM: 125cc

KYLNING: Vattenkyld, extern vattenpump (driven av axel)

CYLINDER: Gjuten aluminium, insats av gjutjärn

KOPPLING: Torr, centrifugal

STARTER: Elektrisk startmotor

AVGASRÖR: Justerat en-dels avgassystem

TÄNDNING: Digital tändning, elektronisk varvtalsbegränsare

FÖRGASARE: Tillotson HW27A, integrerad bränslepump

BRÄNSLE: Blyad tävlingsbränsle med oktantal mellan 98 och 112

FÖRBLANDNINGSMOTOROLJA: Motul Kart Grand Prix, Elf HXT909, eller våran rekomendation Wladoil K2T

UNDERHÅLLSINTERVALL: Topplocket var 8-10 timmar, nedre delen var 15-20 timmar, med nya rullager var 25-35 timmar

KATEGORIER: Junior (ålder 11-15) med begränsad avgasrör, Senior (ålder 14+)


Vad är Supersvensk Racing Motorer

Hur?

Jag är en passionerad racingentusiast, drivs och jobbar med passion i mitt garage för att leverera perfektion i varje projekt. Jag har specialverktyg och en outtröttlig dedikation till att göra varje motor och förgasare enastående. Om du delar min passion för racing och vill stötta min racingresa, överväg att bli sponsor. Läs mer om hur du kan bli en del av min resa här:

Varför ska du välja Supersvensk Racing Motorer

Supersvensk Racing Motorer är en sidoverksamhet driviven av mig Mikael, en 15-årig entusiast som specialiserar sig på att renovera motorer och förgasare. Jag är också Awaracing förare som tävlar inom karting. Alla intäkter som jag genererar går direkt till att stödja min racingkarriär, inklusive däck, anmälningsavgifter, och teamplatser. Om du vill vara en del av min resa och ge ditt stöd, boka något av  erbjudandena ovan för att få ett perfekt resultat samtidigt som du hjälper mig!

KONTAKTA OSS